BUCURESTI, 27 MARTIE 2014 – Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) anunta realegerea domnului Dragos Damian, CEO al companiei farmaceutice Terapia-Ranbaxy, pentru un nou mandat de Presedinte al APMGR, in cadrul Adunarii Generale din data de 26 martie 2014. De asemenea, APMGR a decis sa o numeasca in pozitia de membru al Consiliului Director APMGR pe doamna Amelia Dinu, Managing Director al companiei farmaceutice B. Braun Medical.

Alaturi de Damian si Dinu, Consiliul Director al APMGR ii include si pe doamna Cristina Garlasu (General Manager al companiei farmaceutice Dr. Reddy’s), doamna Simona Cocos (General Manager al companiei farmaceutice Zentiva) si domnul Steffen Wagner (General Manager al companiei farmaceutice Sandoz).

APMGR militeaza pentru cresterea accesului la medicamente cu preturi accesibile, in beneficiul pacientilor si al sistemului de sanatate, identificarea si indepartarea tuturor barierelor de acces a medicamentelor generice din sistemul de sanatate din Romania, colaborarea cu autoritatile pentru implementarea unor masuri de combatere a fraudei, contrabandei si contrafacerilor cu medicamente, reluarea investitiilor operationale si industriale in Romania, in conditiile in care mediul de afaceri devine mai previzibil si sustenabil.