BUCURESTI, 10 DECEMBRIE 2014– Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) si Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) au semnat un parteneriat de colaborare in cadrul campaniei “FII UN PACIENT ACTIV!” pentru informarea pacientilor asupra drepturilor pe care le au sub legislatia romaneasca si europeana. Cele doua organizatii vor colabora in vederea realizarii unei imagini corecte si clare a drepturilor de care beneficiaza consumatorii din Romania, in calitate de pacienti.

Dreptul la informarea al consumatorilor este un drept fundamental, care este prevazut atat in legislatia nationala cat si in cea europeana, iar APC Romania prin activitatile si actiunile sale a urmarit intodeauna respectarea de catre operatorii economici si institutiile statului a drepturilor si intereselor economice ale consumatorilor. Informarea pacientilor asupra tratamentelor medicale existente, precum si asupra accesibilitatii la acestea, constituie o prioritate a APC Romania in aceasta campanile de informare”, a declarat conf. univ. dr. Stanciu Costel, Presedintele APC Romania.

“O corecta informare a pacientilor sta la baza oricarui tratament medical de succes si este unul dintre obiectivele principale ale APMGR. In acest sens, am lansat recent propria campania de informare „MEDICAMENTELE GENERICE: EFICIENTA, SIGURANTA SI CALITATE LA UN PRET MAI MIC„, cu sustinerea Ministerului Sanatatii si al ANMDM si sustinem campania APC Romania  „FII UN PACIENT ACTIV!„. Speram ca aceste demersuri vor ajuta romanii sa-si cunoasca mai bine drepturile ca pacienti europeni, astfel incat sa poata beneficia de tratamente de calitate, adaptate nevoilor lor terapeutice” a declarat Laurentiu Mihai, Director Executiv APMGR.

In cadrul campaniei, APC Romania si APMGR au agreat sa desfasoare actiuni de informare adresate atat beneficiarilor de servicii medicale cat si personalului din sistemul medical, precum si informari de presa sau informari directe catre pacienti prin brosuri informative si workshop-uri dedicate.