BUCURESTI, 20 FEBRUARIE 2015 – Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) anunta realegerea domnului Dragos Damian, CEO al companiei farmaceutice Terapia-Ranbaxy, pentru un nou mandat de Presedinte al APMGR, in cadrul Adunarii Generale din data de 19 februarie 2015. Cu aceeasi ocazie, APMGR i-a ales in pozitia de membru al Consiliului Director APMGR pe doamna Amelia Tataru, Director General al companiei farmaceutice Krka si pe domnul Cezar Zaharia, Director General al companiei farmaceutice Sandoz.

Alaturi de Damian, Tataru si Zaharia, Consiliul Director al APMGR ii include si pe doamna Simona Cocos (Director General al companiei farmaceutice Zentiva) si pe domnul Artur Banaszak (Director General al companiei farmaceutice Teva).

Prioritatea numarul unu a APMGR este de a coopera cu autoritatile care au atributii in domeniul sanatatii pentru a opera modificari urgente la taxa clawback, principalul obstacol in accesul pacientilor la medicamente si una dintre cauzele scaderii investitiilor industriale din sectorul farmaceutic.

APMGR reaminteste ca din cauza taxei clawback, in ultimii 3 ani, au disparut peste 1.300 de medicamente din România, au fost disponibilizati peste 300 de angajati si România a ratat investitii de circa 50 milioane de euro.

Totodata, APMGR militeaza pentru cresterea accesului la medicamente cu preturi accesibile, in beneficiul pacientilor si al sistemului de sanatate, informarea pacientilor din România cu privire la medicamentele generice, crearea unui cadru de reglementare echitabil pentru medicamentele generice, identificarea si indepartarea tuturor barierelor de acces pentru medicamentele generice din sistemul de sanatate din România, reluarea investitiilor operationale si industriale in România, in conditiile in care mediul de afaceri devine mai previzibil si sustenabil.